پنج شنبه 04 آبان 1396

زندگی نامه حضرت صالح علیه السلام|دعوت قوم ثمود به خداپرستی

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به دعوت قوم ثمود به خداپرستی بپردازیم.

تاریخ انبیاء (از آدم خلیفة اللّه (ع) تا خاتم رسول اللّه (ص))


دعوت قوم ثمود به خداپرستی

 



 


قوم ثمود مانند قوم عاد در خوشگذرانی و وسعت ناز و نعمت به سر می بردند ولی شکر خدا را بجا نمی آوردند و فضل او را سپاسگزار نبودند، بلکه به ستمگری و عصیان خود افزودند، روز به روز از حق فاصله می گرفتند و به کبر و غرور خویش می افزودند، ایشان نیز پرستش خدای یکتا را کنار گذاشته و به عبادت بُتها پرداختند. برای خدا شریک ساختند و از دستورات او سرپیچی کردند. با این تصور که در این نعمت فراوان جاویدان خواهند بود، و این خوشگذرانی ابدی است.


از خداوند سزای داوری * یافت صالح منصب پیغمبری


شانزده بگذشته بود او را ز سال * گشت پیغمبر ز سوی ذوالجلال



در آن هنگام خداوند صالح را در حالی که شانزده سال بیشتر نداشت و از این جهت

[76]

که نسبت به همه آنان برتر و از جهت حلم بهتر و از جهت عقل برگزیده تر از ایشان بود به پیامبری برگزید. صالح از همان آغاز پیامبری شروع به ارشاد مردم کرد، و آنان را به توحید و عبادت خدای یکتا دعوت کرد و در جهت ارشاد آنان چنین خاطرنشان کرد؛ خدای یکتا شما را از خاک خلق کرده و به وسیله شما زمین را آباد ساخته است و شما را روی زمین جای داد و نماینده خویش ساخته است و آشکار و نهان نعمتهای خود را بر شما جاری کرده است.


سپس آنان را دعوت کرد که بت پرستی را کنار بگزارند و خدای یکتا را ستایش کنند، زیرا بت مالک نفع و ضرری نیست و شما در هر چیز محتاج به خدای یکتا هستید.


صالح ارتباط خویشاوندی و قرابت خود را با آنان، خاطرنشان کرد و گفت؛ شما، قوم و فرزندان قبیله من هستید و من خیر و مصلحت شما را می خواهم و نیت سوئی در دل ندارم، سپس صالح از آنان خواست از خدا طلب آمرزش کنند و از گناهی که مرتکب شده اند توبه نمایند، زیرا خدا به آنکس که او را بخواند نزدیک است و درخواست سائلین را پاسخ می دهد و هرکس به سوی او بازگردد اجابتش می کند و توبه او را می پذیرد.


صالح سخنان خود را به صراحت بیان کرد و آنها را ارشاد نمود ولی دلهای آنان در پرده و حجاب نخوت قرار گرفته بود و چشمهایشان در رؤیت آیات خدا ناتوان شده بود، لذا رسالت صالح را منکر شدند و دعوت او را به باد تمسخر گرفتند و سپس او را سرزنش کردند و گفتند؛ صالحی که از عقل سرشار و از رأیی صائب برخوردار است غیرممکن است که این دعوت و کلمات از او زده شود.


مخالفین صالح، او را مخاطب قرار داده و گفتند؛ ای صالح، ما بیش از این تو را روشنفکر و صاحب نظر می دانستیم. آثار خیر از سیمای تو هویدا و علائم رشد اجتماعی و فکری در تو نمودار بود. ما تو را برای مقابله با حوادث احتمالی روز مبادا ذخیره می دانستیم تا ظلمت این حوادث با نور عقل تو روشن و مشکلات ما با رأی صحیح تو مرتفع شود. ولی افسوس که اکنون به هَذیان گویی افتادی و حرفهای بیهوده می زنی! این چه کاری است که از ما می خواهی؟ و ما را از عبادت خدایان پدران خود منع می کنی و انتظار داری عقایدی را که با آن بزرگ شده ایم کنار بگذاریم؟(1)

[77]

خلاصه ما به تو اطمینان نداریم. ما خدایان پدران خویش را به خاطر تو رها نمی کنیم و هرگز متمایل به هوس و کجروی تو نمی شویم.(1)



صالح قوم را از مخالفت با خویش برحذر داشت و رسالت خود را در میان آنان آشکار ساخت، نعمتهای خوب خداوند را به خاطرشان آورد و از عذاب و غضب خدا آنان را بیم داد و برای رفع هرگونه شبهه به ایشان گفت؛ من در دعوت خود نفعی برای خود در نظر نگرفته ام و انتظار سودی ندارم، و عاشق ریاست نیستم، و مُزدی از شما نمی خواهم، مُزد من به عهده پروردگار جهانیان است.



1 - اقتباس از سوره هود، 63 و 61.1 - قصه های قرآن، ترجمه زمانی، ص 52 و 53 با تخلیص.




دیگر اخبار
زندگینامه حضرت جرجیس علیه السلام|پایان زندگی جرجیس زندگینامه حضرت جرجیس علیه السلام|پایان زندگی جرجیس

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به پایان زندگی جرجیس بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگی نامه اُخنوخ دوم علیه السلام زندگی نامه اُخنوخ دوم علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به اُخنوخ دوم علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت موسی (ع)|ازدواج موسی با صفورا زندگینامه حضرت موسی (ع)|ازدواج موسی با صفورا

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به ازدواج موسی با صفورا بپردازیم.

ادامه خبر ...
انسان در لحظه ی جان دادن چه می بیند؟ انسان در لحظه ی جان دادن چه می بیند؟

 بنا به روایات رسیده از ائمه اطهار (ع) یکی از ویژگی های لحظه جان دادن هر فردی کنار رفتن پرده ی غیب از مقابل دیدگان وی و مشاهده ی اموری می باشد که تنها بر محتضر امکان پذیر است.

ادامه خبر ...
حدیث درباره بلا و آزمایش|حدیث در مورد تحمل سختی ها حدیث درباره بلا و آزمایش|حدیث در مورد تحمل سختی ها

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
حدیث مَئُونَة حدیث مَئُونَة

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت ایوب (ع)|آزمایش ایوب علیه السلام زندگینامه حضرت ایوب (ع)|آزمایش ایوب علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به آزمایش ایوب علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه پیامبر اکرم (ص)|بهترین سرمایه زندگینامه پیامبر اکرم (ص)|بهترین سرمایه

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به بهترین سرمایه بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت ابراهیم علیه السلام|شکست عظیم نمرود و پایان عمر او زندگینامه حضرت ابراهیم علیه السلام|شکست عظیم نمرود و پایان عمر او

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به شکست عظیم نمرود و پایان عمر او بپردازیم.

ادامه خبر ...
آداب و اعمال مخصوص بیست و هشتم صفر آداب و اعمال مخصوص بیست و هشتم صفر

خواندن زیارت ائمه بقیع(ع) و زیارت پیامبر(ص) از بعید از جمله آداب و اعمال توصیه شده برای روز بیست و هشتم ماه صفر است.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی